Dokumentation og formidling af dyreholdet

Opgave D

Formidling og dokumentation


vi tænker at i og med at ørkenrotterne ikke udvikler sig særlig meget fysisk efter de er 4 måneder gamle, kunne det være en mulighed at vi som pædagog videre formidler ørkenrotternes aktivitet i buret gennem billeder fra f.eks. et "aktion-kamera".

sideløbende med at vi tager billeder af deres aktivitet i buret vil vi også have dialoger med børnene om hvad det er de ser af forandringer i ørkenrottens adfærd. her mener vi også det er vigtig at tage udgangspunkt i børnene forståelse af naturen i dette tilfælde, ørkenrotten. således at vi ikke giver dem en masse svar og forklaret en masse men børnene selv observerer hvad der sker.

I tilfælde af at vi havde et ørkenrotte par og de fik unger, mener vi også at der er en masse kvalitet rent naturvidenskabeligt, i forhold til at veje og måle ørkenrottens udvikling fra nyfødt unge til voksen. dette formidles gennem dialog, føre logbog og tage billeder. dialogen vil tænke ind således at den bygger på de mange data og observationer vi laver. vi kunne også benytte "aktion-kamera" og teleskopkamera for at se ned i ørkenrottens hule hvor ungerne vil ligge.

vi kan underbygge vores formidling af ørkenrotten gennem dokumentation med billeder fra kamera, børns tegninger af ørkenrottens udvikling og liv og logbøger.

vi mener at et mål med sådan et forløb kunne være at børnene opnår viden gennem kropslige erfaringer både med ørkenrotten og sig selv. gennem dialogerne bliver bedre til at sætte ord på de observationer de gør sig.

Stilladsering

Vi forhold til at stilladsere børnenes læring af ørkenrotten, har vi blandt andet lavet en forhindrings bane som børnene kan eksperimentere med for at se ørkenrottens kunnen og hvordan den bruger sin krop.
som andre aktiviteter vil vi i en større hal lave samme forhindrings bane således at børnene kan prøve at gøre det samme som ørkenrotten og i alt dette efterfølge med dialoger. eventuelt hvis der er mulighed for det, så lave denne aktivitet ude i skoven med de redskaber vi kan finde og lave af naturen. 

i forbindelse med de dialoger vi har løbende med børnene omkring ørkenrottens udseende og hvad den bruger sin krop til kunne det være en mulighed at bygge videre på børnenes læring med et vendespil med billeder af ørkenrottens forskellige kropsdele med faglige udtryk på bagsiden, dette som en lille side aktivitet i forbindelse med dialogerne.

som en anden måde at stilladsere børnenes læring i dialogerne kan komme til udtryk konkret gennem tegninger.
her ville vi efter første møde med ørkenrotten bede børnene om at tegne dens udseende. anden møde ville bede børnene forsøge at tegne ørkenrottens liv og bygning af gange. tredje møde kunne bestå af hvis vi havde en han og hun hvordan ungerne ville komme til at se ud og hvordan deres liv nu ser ud.
på den måde kan børnene både selv gå tilbage og kigge på deres tegning og vi kan få et indblik i den verden børnene ser ud fra. her kan dette måske danne grundlag for nye dialoger. 







Kommentarer

Populære opslag